Reteta nu este foarte grea, dar ai ceva de munca cu midiile:)
Curatam si spalam midiile cu un burete de sarma si schimbam apa la ele destul de des pentru a se curata bine.
Tocam rondele 3 catei de usturoi si ii adaugam intr-o oala inalta si larga in care in prealabil am pus 2 linguri de ulei de masline la incins. Dupa ce usturoiul a prins culoare adaugam midiile si paharul de vin. Punem un capac si mai le rascolim din cand in cand pentru a se deschide toate.
In timp ce midiile se desfac vor lasa o zeam... NU O ARUNCATI!!
Tocam jumatate din patrunjel si il adaugam peste midii aba dupa ce sau deschis toate si am inchis ochiul... Pastram 2-3 minute capacul peste oala..
Taiem rosiile in jumatati sau daca sunt rosii normale in cuburi si le punem in tigaia cu 2 linguri de ulei, langa 3 catei de usturoi striviti cu lama cutitului. Tocam si restul de patrunjel si il adaugam in tigaie cu un pahar de zeama de la midii...Punem capacul si le lasam sa se imoaie. in tot acest timp desfacem midiile pentru ca mai tarziu sa le adaugam si pe ele in tigaie alaturi de rosii...
Intr-o oala pune la fiert apa cu un pic de sare, iar cand apa fierbe adaugam spaghetele si le pregatim dupa intructiunile de pe punga.
Sosul pentru spaghete este gata atunci cand rosiile sunt perfect facute..
Strecuram apa de la spaghete si adaugam sosul...