Este atat de bun sosul asta de ciuperci ca sigur il veti reface de fiecare data :) Reteta am gasit-o aicic http://www.stickyfingers.ro/sos-de-ciuperci/si am scris-o si aici - http://noiinbucatarie.ro/spaghetti-cu-sos-de-ciuperci/
Mai intai punem untul cu uleiul intr-o tigaie si lasam sa se topeasca. Adaugam ciupercile taiate felii si lasam la calit pana cand incep sa se faca maronii, aprox.20-25 de min. Adaugam sare, piper si ardei boia.
Curatam usturoiul si il pisam ca pentru mujdei.
Cand se maronesc ciupercile, adaugam in tigaie si usturoiul si smantana si amestecam bine. Mai lasam 3-4 minute pe fac si putem stinge focul.
Separat fierbem spaghetele cu un praf de sare.
Servim spaghetele cu sos de ciuperci.
1
Trebuie neaparat sa folositi o smantana grasa sa nu se branzeasca. Eu am luat smantana vrac de la un magazin „Marisan” nu stiu daca se gaseste si prin alte zone…
2
Daca as fi facut compozitie dubla de sos ar fi fost si mai bun