Ffff bune ! :)
Se pun la fiert spaghetele in abundanta apa sarata....se fierb dupa indicatiile de pe cutie.Se taie dovlecelui a "julienne".Se oparesc gamberetti...
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 3 linguri de ulei de masline.Dupa ce a devenit trasparenta se adauga dovlecelul si se amesteca bine,iar dupa circa 3 minute se adauga si gamberetti.Se mai lasa cam 5 minute apoi se adauga sofranul.Se amesteca bine,apoi se adauga smantana si patrunjelul taiat marunt(o lingurita de patrunjel taiat o lasam pt decorat).La urma se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Acesta va fi sosul pt spaghete.Se amesteca bine cu spaghetele fierte in prealabil,se aseaza in farfurie si se decoreaza cu patrunjelul pastrat!
Pofta buna!
1
Se pot folosi si gamberetti congelati,doar ca trebuie lasati la dezghetat macar 2 ore.