Iată încă o rețetă rapidă și delicioasă, numai bună de pregătit în perioada asta agitată (eu lucrez de-acasă și stau cu fetele).
Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază.
Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc feliile de usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, feliile de ardei, o căniță de apă, sare și piper după gust.
Se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se adaugă vinul alb și se lasă sa fiarbă la foc iute atât cât să scadă vinul și să se evapore. Se adaugă smântâna și se mai lasă să fiarbă 2-3 minute.
Între timp, se pune o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert se scurg bine de apă și se adaugă în tigaie peste fructele de mare. Se amestecă ușor și se lasă 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi se oprește focul. Se presară pătrunjelul tocat mărunt.