Pentru ca tot aveam praz din recolta proprie, am experimentat si aceste scovergi , care s-au "evaporat" cat ai zice... praz :))
Aluat:
Umplutura:
Aluatul : Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam.
In vasul in care framantam, punem faina in mijlocul careia formam un crater. Turnam in craterul format drojdia lichefiata, acoperim vasul si-l dam 15 minute la caldura, timp in care maiaua-si va dubla volumul.
Incepem framantarea prin aducerea cu mana a fainii din exterior spre mijlocul vasului. Adaugam uleiul si apa, putin cate putin, alternand cu aducerea fainii in mijlocul craterului, astfel incat sa obtinem un aluat potrivit pentru a fi intins.
Acoperim iar vasul cu un prosop gros si-l lasam 20 minute la loc cald, timp in care aluatul va creste in volum .
Intre timp ne ocupam de umplutura : tocam prazul fin si-l calim in 4-5 linguri cu ulei. Adaugam sare si putin piper.
Telemeaua o maruntim cu furculita si-o amestecam cu prazul calit si doua oua. Potrivim amestecul de sare si piper .
Din aluatul crescut rupem bucati pe care le intindem in strat de jumatate de centimetru, pe care-l portionam ca pentru branzoaice. Pe jumatate din aluatul intins punem 2-3 linguri din amestecul de praz cu telemea , apoi aducem partea libera peste cea cu umplutura si lipim marginile cu degetele sau ajutandu-ne de o furculita.
Prajim pe ambele parti in ulei incins , apoi le scoatem pe un prosop de hartie, pentru eliminarea excesului de grasime.
Sunt exclente reci, dar si calde .