Sote de morcovi

de kamy in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2011 | 25117 vizualizari

 

nu am mai facut demult si cum m-am cam saturat de carne....

 

INGREDIENTE

  • 0,500 gr.morcovi
  • 1 lg.unt
  • 1 ling.zahar
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de morcovi:

  Morcovii i-am spalat,i-am curatat,i-am taiat bucati mari asa incat sa intre de-a lungul in robotul de bucatarie.I-am ras cat mai mare si i-am pus intr-o tigaie adanca cu o lg de unt.I-am calit putin si am adaugat 2-3 lg.apa am pus capacul si am dat focul mic.Numai cand scade apa de tot se mai adauga inca 2-3 lg.daca e nevoie.

Intr-un ibric am pus ling.de zahar la caramelizat si am stins cu putina apa.

Cand morcovii sunt aproape fierti se adauga zaharul diluat,cateii de usturoi si sare dupa gust.Cand soteul e gata nu trebuie sa aiba lichid.

Se presara patrunjel,daca doriti.

Se poate manca garnitura la orice

Eu l-am mancat simplu iar restul familiei, cu tocanita de pipote si inimi.

pofta buna!!!!

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

morcovii se pot taia rondele sau julien.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure cremos cu smantana