Mozzarella facuta in casa

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2010 | 8408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 l lapte nepasteurizat
  • 3-4 linguri de cheag lichid (facut din cheag praf)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozzarella facuta in casa:

1. Laptele se incalzeste la 37- 38 grade C, nu mai mult. Daca e abia muls, nu se mai incalzeste.

2. Se pune cheagul si se amesteca bine.

3. Se lasa 1-2 ore, pana se incheaga bine.

4. Se amesteca cu un tel in forma de para si se mai lasa 1 ora.

5. Se pun 2 randuri de tifon peste o  strecuratoare. Strecuratoarea se pune peste o oala mare. Se toarna laptele inchegat.

6. Se lasa sa se strecoare bine, peste noapte.

7. A doua zi se incalzeste apa pana la 80- 90 grade C (aproape de fierbere)

8. Se pune branza intr-un castron si se toarna apa fierbinte peste. Se lasa cateva minute, pana ce branza incepe sa se intinda.

9. Cu mainile bine spalate si cu mare atentie pentru ca e foarte fierbinte, se scoate branza cu o lingura de lemn si se framanta in maini

10.  Daca branza isi pierde din elasticitate, se mai scufunda in apa. E bine sa ai la indemana apa fierbinte, ca s-o inlocuiesti pe cea care s-a racit

11. Framanta cam 15- 20 minute. Branza trebuie sa devina elastica si matasoasa.

Ultimele doua poze sunt dovada ca a iesit buna si ca se intinde pusa la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Brindusa 1

10.11.2010, 18:25

munca nu e multa. nu mai mult ca la o prajitura. Si e si foarte buna.

Bya Ralu 1

22.10.2012, 00:20

super

UrsanMihaela 1

12.12.2018, 13:32

merita sa incerc si eu aceasta reteta

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bagheta cu spanac, ciuperci si mozzarella