1. Laptele se incalzeste la 37- 38 grade C, nu mai mult. Daca e abia muls, nu se mai incalzeste.
2. Se pune cheagul si se amesteca bine.
3. Se lasa 1-2 ore, pana se incheaga bine.
4. Se amesteca cu un tel in forma de para si se mai lasa 1 ora.
5. Se pun 2 randuri de tifon peste o strecuratoare. Strecuratoarea se pune peste o oala mare. Se toarna laptele inchegat.
6. Se lasa sa se strecoare bine, peste noapte.
7. A doua zi se incalzeste apa pana la 80- 90 grade C (aproape de fierbere)
8. Se pune branza intr-un castron si se toarna apa fierbinte peste. Se lasa cateva minute, pana ce branza incepe sa se intinda.
9. Cu mainile bine spalate si cu mare atentie pentru ca e foarte fierbinte, se scoate branza cu o lingura de lemn si se framanta in maini
10. Daca branza isi pierde din elasticitate, se mai scufunda in apa. E bine sa ai la indemana apa fierbinte, ca s-o inlocuiesti pe cea care s-a racit
11. Framanta cam 15- 20 minute. Branza trebuie sa devina elastica si matasoasa.
Ultimele doua poze sunt dovada ca a iesit buna si ca se intinde pusa la cuptor