Sote de dovlecei si zucchini cu lamaie si menta

de mickyapostu in Mancaruri de post, 11 Sep 2014 | 4053 vizualizari

 

Dovlecei si zucchini gata in 15 minute, cu usturoi, un strop de lamaie si menta proaspata, ce poti sa iti doresti mai mult de la o cina de vara servita pe terasa sau balcon?

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini
  • 1 ceapa mica 
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline 
  • sare, piper
  • zeama de la o jumatate de lamaie 
  • menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de dovlecei si zucchini cu lamaie si menta:

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mic. Adaugati ceapa tocata marunt si usturoiul pisat si lasati cateva minute pana devin translucide.    Adaugati si dovlecelul si zucchini taiate in bucati potrivite si acoperiti cu un capac. Asezonati cu sare si piper. Nu inghesuiti prea mult legumele in tigaie. Lasati pana se patrund si se evapora lichidul. Ne dorim sa iasa facute si putin crocante, nu moi. 
Scoateti din tigaie si asezati pe farfurii. Stropiti cu zeama de lamaie si presarati menta proaspat tocata. Serviti calzi!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de dovlecei si zucchini cu lamaie si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole in cuib de mamaliguta