Am aceasta reteta de la mamica mea; si ni-l facea inca de cand eu si surioara mea eram copii mici ... si tare ne mai placea inca de pe atunci. Azi, cand faceam de mancare pt sotiorul meu, mi-am adus aminte de el (nu l-am mai mancat de multa vreme); aproape ca uitasem de el...
Noi il mancam la chiftele cu cartofi (natur, pireu, rantaliti), orez si mazare.
Se ia o cratita mai mica; se pune pasta de tomate, zaharul, sarea si piperul si se amesteca bine. Se pune apoi uleiul si se amesteca bine; apoi pui apa si amesteci bine. Daca vrei, mai poti pune faina (si amesteci cu telu) si atunci sosul iese un pic mai gros (in timp ce fierbe un pic, faina se ingroasa).
Pornesti un ochi la aragaz, pui craticioara pe foc si o acoperi cu un capac; trebuie sa de-a cateva clocote (timp in care scade un pic). Intre timp gusti si mai pui un pic de zahar ... dupa gust. E foarte gustos! Pofta buna.