Este un sos foarte bun care este apreciat de toata lumea.
Procesul de pregatire este de durata cam 4 ore la foc. De aceea faceti portii mari si congelati sau cum am facut eu, la borcan.
Insa pentru a il prepara mai relaxat, recomand slow cookerul, este mult mai usor.
Nu trebuie pazita oala ca sa nu lipeasca, legumele ies intregi.
Sosul este mult mai bun.
Acest sos este ideal pentru burlaci, studenti sau pentru incepatorii din bucatarie.
Punem aparatul slow cooker Crock Pot pe modul High, adaugam uleiul, asteptam sa incalzeasca bine, dupa care adaugam ceapa, acoperim cu capac si lasam sa inmoaie bine.
Adaugam carnea, amestecam si acoperim din nou. Cand carnea s-a sigilat complet fara sa aiba urme de sange, adaugam legumele si lasam 3 ore la modul low.
Adaugam pasta de tomate si mai lasam o ora.
La sfarsit adaugam untul, sarea, piperul si busuiocul, amestecam, mai lasam 10 minute.
Umplem borcanele cu compozitie fierbinte, (capacele si borcanele sterilizate in prealabil).
Inchidem bine si le dam sub patura pana se racesc complect.
1
Deoarece timpul de preparare este lung,gatiti cantitati mai mari .
2
Se mentine foarte bine si la congelator in cutii
3
Daca doriti mai multe legume puteti aadauga mai mult de jumatate de punga.
4
Puteti pregati si lasagnia