Sos pesto

de elucubratiiculinare in Pt. paste, 6 Sep 2012 | 4705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 frunze mari de busuioc,
  • 2 căței de usturoi,
  • 30 g semințe de pin (nucă, caju sau alune),
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin,
  • 30 g Parmesan ras
  • 1/2 linguriță sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pesto:

Într-un blender punem semințele de pin împreună cu cățeii de usturoi. Se macină până obținem o pastă foarte fină. Adăugăm busuiocul și parmesanul și măcinăm în continuare. La sfârșit adăugăm uleiul de măsline și sarea, amestecând până la omogenizare.   Se folosește în special la paste, dar este foarte bun și la carnea de pui, vită sau pește. De preferat să folosiți un mojar în loc de blender. Varianta modernă a acestui sos conține muguri de pin, alune, caju sau chiar nuci, deci se pot elimina dacă nu aveți prin preajmă :) Se poate păstra la frigider, cu un pic mai mult ulei de măsline turnat după punerea sosului într-un borcan sau recipient de sticlă.

Eu l-am folosit cu spaghete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adry88 1

06.09.2012, 22:36

gaby_gabytza 1

07.09.2012, 08:49

Place

jolygina 1

07.09.2012, 10:14

e foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sos pesto rosu