Mujdei pufos

de mihaelar63 in Sosuri, 12 Ian 2018 | 6076 vizualizari

 

 In ultimul timp am schimbat reteta la mujdeiul casei. Prima data am avut pe langa mine o sticla cu apa minerala si am adaugat. Apoi am adoptat metoda de preparare, renuntand la smantana. Am obtinut un mujdei pufos, cu consistenta si cu gust mai delicat.

 

INGREDIENTE

  • 10 catei usturoi curatati
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 50-100 ml apa minerala
  • sare roz de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mujdei pufos:

  1. Usturoiul se da prin presa de usturoi.
  2. Frecati cu ajutorul unei lingurite usturoiul cu sare si ulei.
  3. Adugati laptele si omogenizati.
  4. Se amesteca totul cu apa minerala
  5. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  6. Daca doriti ca mujdeiul sa fie mai subtire sau este prea sarat, mai puneti putina apa minerala.
  7. Lasati preparatul sa se odihneasca 10 minute.
  8. Dupa acest timp, veti observa ca mujdeiul este mai gros, mai pufos si a capatat consistenta.

TIPS-URI

1

Folositi mujdeiul la preparat de peste, la preparate la gratar: carne sau legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mujdei pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos tomat cu usturoi