Sos de hrean

de mihaelar63 in Sosuri, 17 Feb 2020 | 7116 vizualizari

 

 Acest sos de hrean cu smantana se poate folosi la fripturi . Merge de minune la carnea afumata si la cea de vacuta .

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina alba
  • 4 linguri hrean in otet
  • 8 linguri smantana
  • sare
  • chilli macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de hrean:

  1. Untul se infierbanta intr-un vas mic -respectiv o tigaita .
  2. Adaugati faina alba si amestecati .
  3. Se da focul la minim si se stinge cu smantana .
  4. Incorporati hreanul si amestecati .
  5. Presarati pe deasupra piper rosu macinat sau chilli .
  6. Folositi sosul servit caldut la friptura de vacuta , carne afumata sau mezeluri de casa.

TIPS-URI

1

Puteti folosi piper rosu sau negru macinat daca nu aveti chilli .

2

Folosirea fainii este optionala .Pentru un preparat mai light se poate renunta la ea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de hrean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

dantes 1

18.02.2020, 13:42

Bun!!

Gherca Daniela 1

24.02.2020, 16:12

super sos!

Rahela Velicu 1

27.02.2020, 14:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de rodie