Cacik (sos de iaurt si castraveti)

de Giana in Sosuri, 15 Iul 2014 | 10334 vizualizari

 

Cacık este un preparat care merge foarte bine ca aperitiv sau in loc de salata. Este specific Asiei si nu lipseste de pe mesele turcilor fiind foarte racoritor si usor de preparat. Se prepara din iaurt amestecat cu marar, menta, castraveti, usturoi si ulei de masline. Cel mai des se pregateste din castraveti, dar se poate face si din salata verde sau iarba grasa (grasita).

 

INGREDIENTE

  • 3 castraveti
  • 2 pahare cu iaurt
  • 2 linguri cu ulei de masline (se poate face si fara ulei)
  • 1 pahar cu apa rece
  • 2-4 catei de usturoi
  • sare (trebuie sa fie usor sarat)
  • menta uscata si verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cacik (sos de iaurt si castraveti):

Se pune iaurtul intr-un catron si se bate cu telul, se adauga apa si se amesteca. Se curata castravetii de coaja si se taie cubulete mici. Se adauga in sosul de iaurt si se amesteca impreuna cu usturoiul pisat, menta tocata, ulei de masline si sare.

Se serveste rece in zilele de vara si merge foarte bine langa preparate din carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cacik (sos de iaurt si castraveti)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos Tzatziki