Sos de ciocolata pentru diverse creme

de Constelatialeu in Sosuri, 29 Noi 2017 | 12608 vizualizari

 

Obisnuiesc sa fac acest sos si sa-l folosesc la diverse creme, cu unt, cu mascarpone si m-am gandit ca poate o sa va fie de folos, mai ales ca urmatoarea reteta pe care o postez este cu acest sos...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao
  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 g unt sau margarina rama
  • esenta de rom ( sau orice esenta va place)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de ciocolata pentru diverse creme:

Intr-o cratita cu fund dublu, punem zaharul, cacaua si apoi apa si ciocolata rupta bucatele, asezam cratita pe baie de aburi si lasam sa dea in doua, trei clocote, tragem cratita deoparte, punem esenta si untul si amestecam bine pana ce untul se topeste, lasam sa se raceasca suficient de mult incat sa putem sa turnam in borcan. Dupa ce s-a racit bine, punem capacul la borcan si depozitam in frigider. Folosim cand avem nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciocolata pentru diverse creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

UrsanMihaela

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de smantana cu marar pentru dovlecei