Sos chilli

de alinutzika in Sosuri, 9 Sep 2011 | 14294 vizualizari

 

O reteta insirata de Lili, de pe bucataras, cu mici modificari.... Lili iti multumesc mult! E grozava pasta aceasta si exact pe gustul meu: adica iute!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei grasi sau gogosari   
  • 1 kg rosii   
  • 30 buc. ardei iuti      
  • 8 linguri otet
  • 2 linguri de zahar  
  • 2 linguri de sare grunjoasa  
  •  8 catei de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos chilli:

Rosiile se spala si se oparesc cateva minute in apa fierbinte, pe foc, apoi se curata de pielite. Gogosarii si ardeii iuti se taie bucati.  Toate legumele se macina bine la robot pana devin ca o pasta mai  groasa, apoi se pun la fiert impreuna cu otetul, zaharul si sarea. Se lasa la fiert aproximativ o jumatate de ora, timp in care se amesteca din cand in cand.. Cu o jumatate de minut inainte de a stinge focul, se adauga usturoiul tocat.
Compozitia rezultata se pune in borcane curate si se pune iar la fiert in apa pana la nivelul borcanelor, timp de 30 de minute din momentul fierberii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos chilli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

alinutzika 1

09.09.2011, 20:04

Rocsi...ustura tare...dar.il ador!....

DIANA B 1

10.09.2011, 16:42

Scoala ? ce-i aia copila ?
Si pe sot cui il lasi , ha ?

alinutzika 1

10.09.2011, 22:29

Onesta draga ,sunt invatatoare...
Sotu' meu n-o sa-mi duca lipsa ca pana vine el de la servici, eu sunt de mult acasa.....Mai greu o sa fie pt piticu' meu, Samy...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de vişine pentru fripturi