Acum ceva vreme avea nevoie nevestica mea (a se citi nevastuica :P) de sos caramel pentru nu mai stiu ce prajitura. Si voia sa cumpere... I-am spus sa nu indrazneasca asa ceva :D ca ii fac eu. Acum buna ziua am dat, belea mi-am capatat... :) Vrea sa ii fac acest sos tot timpul. Se face usor si este gustos. M-am inspirat din reteta Jamilei.
Intr-o oala cu pereti inalti se pune apa si zaharul la caramelizat. Cand devine zaharul auriu, se adauga untul, se amesteca continuu pana se topeste si apoi se adauga smantana. Se amesteca continuu pana se omogenizeaza. Se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori si se toarna sosul intr-un vas. Se poate servi atat cald cat si rece, ca atare sau se foloseste in diverse prajituri, tarte, topping pentr inghetata, etc…
1
Trebuie avut grija sa nu se arda zaharul - devine amar