In mod normal, sosul Harissa este facut numai din ardei iute roșu pisat cu usturoi și ulei, așa cum este folosit în Africa de Nord de unde provine. Dar noi, europenii, mâncăm picant mult mai puțin decât ei, asa ca m-am gândit să o fac mai delicată, fără să pierda gustul picant. Va prezint varianta mea cu ardei copti.
Se pun ardeii la copt direct pe flacără, apoi le lasati într-un recipient acoperit cu folie timp de 10 minute. Procedând astfel, se decojesc mai bine și mai repede, iar conservarea va fi mai lungă.
Curățați bine semințele, coaja și lasati sa scurga bine.
Puneți toate ingredientele în mixer și lucrați până când există un sos gros și catifelat.
Puneti într-un borcan închis în frigider, timp de 5-6 zile, adaugand ulei deasupra
1
punem toate ingredientele în mixer și pana se face un sos dens si matasos care poate fi folosit și ca sos dar și ca un condiment.
2
Dacă pregătiți cantități mai mari după ce le puneți în borcane, le puteți steriliza în cuptor, la 100 de grade C, timp de 40 de minute sau chiar prin fierbere timp de 20 de minute. Asa rezista si câteva luni.