Sos harissa

de AnaDavid in Sosuri, 13 Oct 2017 | 8956 vizualizari

 

In mod normal, sosul Harissa este facut numai din ardei iute roșu pisat cu usturoi și ulei, așa cum este folosit în Africa de Nord de unde provine. Dar noi, europenii, mâncăm picant mult mai puțin decât ei, asa ca m-am gândit să o fac mai delicată, fără să pierda gustul picant. Va prezint varianta mea cu ardei copti.

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei roșii
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • 4-6 ardei iuti - chili
  • 2 linguri de ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos harissa:

Se pun ardeii la copt direct pe flacără, apoi le lasati într-un recipient acoperit cu folie timp de 10 minute. Procedând astfel, se decojesc mai bine și mai repede, iar conservarea va fi mai lungă.

Curățați bine semințele, coaja și lasati sa scurga bine.

Puneți toate ingredientele în mixer și lucrați până când există un sos gros și catifelat.

Puneti într-un borcan închis în frigider, timp de 5-6 zile, adaugand ulei deasupra 

TIPS-URI

1

punem toate ingredientele în mixer și pana se face un sos dens si matasos care poate fi folosit și ca sos dar și ca un condiment.

2

Dacă pregătiți cantități mai mari după ce le puneți în borcane, le puteți steriliza în cuptor, la 100 de grade C, timp de 40 de minute sau chiar prin fierbere timp de 20 de minute. Asa rezista si câteva luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos harissa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

17.10.2017, 10:27

kytz 1

23.10.2017, 13:53

Bună idee să-l preparăm în casă!

mihaelar63 1

08.01.2019, 16:43

Candva , mi-a trecut si mie in gand , asa ceva ! Felicitari Am folosit dar gata preparat . Borcanelul adus in vara din Tunisia de fiul meu s-a terminat de mult timp

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de Ardei Iute cu Usturoi -Chili Garlic Sauce