Soricei de ciocolata

de divainbucatarie in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 9701 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciocolata lapte
  • 3 linguri smantana
  • 300 g biscuiti macinati
  • 1 lingurita de rom
  • Pentru decor:
  • fulgi de migdale
  • 50 g cacao
  • 50 g biscuiti macinati
  • bomboane dantelate (candy laces) – le gasiti la IKEA
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soricei de ciocolata:

Topim ciocolata in baine-marie. Cand o luam de pe foc adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Incorporam apoi biscutii macinati, continuand sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena.In acest momnet incepem sa ne simtim copii care se joaca cu plastelina: luam din compozitia obtinuta cate o lingura, o modelam in mana ca o bila pe care o vom tuguia un pic apoi. Acesta va fi botul soricelului. Formele obtinute le tavalim printr-un amestec de biscuiti macinati si cacao. Cu un bat de chibrit gaurim in partea rotunda si punem codita, iar cu scobitori gaurim locul unde punem urechile. Ochii pot fi desenati cu creioane decorative sau cu bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soricei de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie