Somonul este unul din cele mai apreciate soiuri de peste, fiind bogat in omega 3, grasimi esentiale pentru a ne proteja inima si organismul impotriva bolilor. Somonul la grătar este foarte sănătos şi gustos. Totodată legumele sunt foarte importante pentru o alimentaţie sănătoasă, deoarece sunt o sursă considerabilă de vitamine, minerale şi fibre, iar legumele congelate beneficiază de aceeaşi nutrienţi esenţiali şi beneficii ca cele proaspete.
Se spală bine bucăţile de peşte şi se şterg cu un prosop de hârtie. Se condimentează cu sare de mare şi puţin oregano şi se lasă 5 minute. Se iau şi se aşează pe grătarul încins la aragaz. Se întorc periodic la 5 minute, pentru a se coace pe ambele părţi. La final când este gata se stropeşte puţină zeamă de la o lămâie peste şi se lasă acoperit aproximativ 2 minute. Între timp se taie bucăţele un ardei roşu gras. Se decongelează o pungă de legume. Legumele din pungă, scurse de apă, se aşează în wok împreună cu, cubuleţele de ardei, o linguriţă sare de mare, puţin ulei de măsline şi se pun la foc potrivit cca 10 minute, amestecând din când în când. Când acestea sunt gata, se aşează somonul pe o farfurie, iar alături se pun legumele. Poftă bună!
1
Este o reţetă sănătoasă, care se prepară rapid şi uşor.