Somon la gratar cu cartofi copti

de Sylvia in Somon, 15 Feb 2010 | 21756 vizualizari

 

Va propun azi acest fel de mancare delicios si usor de preparat. Tocmai am cumparat un somon mare si l-am portionat si am executat aceasta reteta lejera.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru fiecare persoana  de
  • 2 inele de somon proaspat ( se poate folosi si congelat daca nu gasiti proaspat),
  • 3 cartofi mici pentru o persoana 
  • 200 grame de iaurt gras,
  • o lingura smantana,
  • sare,
  • piper,
  • condimente pentru peste,
  • verdeata tocata marunt ( eu am pus coriandru si ciboulette ….se poate inlocui cu cozi de ceapa verde maruntite fin) ,
  • un catel de usturoi zdrobit.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar cu cartofi copti:

Pregatim inelele se somon codimentandu-le bine cu sare, piper, condimente pentru peste ( mie imi plac cele din comert ca au si ceva acrisor in ele si dau un gust excelent la orice peste ) .

Ideal este sa il condimetam din timp si sa stea la frigider cateva ora asa ca sa se imbibe de arome. Sosul l-am preparat din iaurt gras, amestecat cu o lingura de smantana, sare, piper,verdeturi tocate fin si un catel de usturoi zdrobit. De ceva vreme folosec numai usturoiul cumparat de la magazinele Bio, e singurul cara parca mai are gust….

Am pregatit somonul la gratar dar nu in tigaia de gratar si intr-o tigaie de tefal fara striatii sa nu iasa dungat. Se prajeste la foc mic, fara ulei, intoracandu-l  din cand in cand cu o pensa  de plastic , pana este bine patruns de foc. L-am servit cu cartofi copti in cuptor, crepati si umpluti si sos de iaurt. Am facut pentru decor o floare din morcov taiat fin si gata masa: simplu de realizat si delicioasa, va servesc cu o portie :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sylvia 1

16.02.2010, 22:19

Rose eu iau si congelat cateodata si mi se pare super ok poti incerca si asa conteaza sa fie de calitate . Cel mai adesea iau unul mare de 2-3 kg si il portionez eu si il consumam in 3-4 etape deci congelez si eu pe portii si e ok. Bine ca il consum intr-o saptamana maxim 2 dar tot congelat ajuge

liana_geicu 1

16.02.2010, 23:21

Arata foarte bine si sunt convinsa ca este si foarte bun, iar aranjamentul este de fiecare data de nota 20!

mena29 1

17.04.2010, 12:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor