Somon la gratar cu cartofi copti

de Sylvia in Somon, 15 Feb 2010 | 21935 vizualizari

 

Va propun azi acest fel de mancare delicios si usor de preparat. Tocmai am cumparat un somon mare si l-am portionat si am executat aceasta reteta lejera.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru fiecare persoana  de
  • 2 inele de somon proaspat ( se poate folosi si congelat daca nu gasiti proaspat),
  • 3 cartofi mici pentru o persoana 
  • 200 grame de iaurt gras,
  • o lingura smantana,
  • sare,
  • piper,
  • condimente pentru peste,
  • verdeata tocata marunt ( eu am pus coriandru si ciboulette ….se poate inlocui cu cozi de ceapa verde maruntite fin) ,
  • un catel de usturoi zdrobit.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar cu cartofi copti:

Pregatim inelele se somon codimentandu-le bine cu sare, piper, condimente pentru peste ( mie imi plac cele din comert ca au si ceva acrisor in ele si dau un gust excelent la orice peste ) .

Ideal este sa il condimetam din timp si sa stea la frigider cateva ora asa ca sa se imbibe de arome. Sosul l-am preparat din iaurt gras, amestecat cu o lingura de smantana, sare, piper,verdeturi tocate fin si un catel de usturoi zdrobit. De ceva vreme folosec numai usturoiul cumparat de la magazinele Bio, e singurul cara parca mai are gust….

Am pregatit somonul la gratar dar nu in tigaia de gratar si intr-o tigaie de tefal fara striatii sa nu iasa dungat. Se prajeste la foc mic, fara ulei, intoracandu-l  din cand in cand cu o pensa  de plastic , pana este bine patruns de foc. L-am servit cu cartofi copti in cuptor, crepati si umpluti si sos de iaurt. Am facut pentru decor o floare din morcov taiat fin si gata masa: simplu de realizat si delicioasa, va servesc cu o portie :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sylvia 1

16.02.2010, 22:19

Rose eu iau si congelat cateodata si mi se pare super ok poti incerca si asa conteaza sa fie de calitate . Cel mai adesea iau unul mare de 2-3 kg si il portionez eu si il consumam in 3-4 etape deci congelez si eu pe portii si e ok. Bine ca il consum intr-o saptamana maxim 2 dar tot congelat ajuge

liana_geicu 1

16.02.2010, 23:21

Arata foarte bine si sunt convinsa ca este si foarte bun, iar aranjamentul este de fiecare data de nota 20!

mena29 1

17.04.2010, 12:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de mango si rodii cu somon la cuptor