Somon in crusta de pesto cu menta si fistic

de MyFancyCake in Somon, 12 Sep 2011 | 4652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparatul final avem nevoie de :
  • 2 fileuri somon,
  • 50 gr unt,
  • 1 galbenus de ou,
  •  sare,
  • piper,
  • sos pesto cu menta si fistic,
  • aluat foietaj,
  • rosii cherry,
  • ulei de masline
  • Pentru pesto:
  • 30 gr. parmezan,
  • 30 gr. menta proaspata,
  • 30 gr. fistic decojit si neprajit,
  • 1 catel de usturoi,
  • 60 ml ulei de masline,
  • sare,
  • piper
  • Pentru crusta crocanta de aluat:
  • 225 gr. faina,
  • 150 gr. unt rece,
  • 100 ml apa rece,
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta de pesto cu menta si fistic:

Pentru sosul pesto, punem toate ingredientele in blender si le mixam pana obtinem o pasta fina.

Daca nu folosim sosul in aceeasi zi il acoperim cu un strat de ulei de masline si il lasam in frigider.

Intr-un bol cernem faina si adaugam 45 gr. unt taiat cubulete. Amestecam faina cu untul pana cand obtinem "firmituri" (pe mine m-a ajutat Kitchen Aid), apoi adaugam apa rece putin cate putin. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios si elastic, pe care il invelim in folie alimentara si il lasam la rece 30 de minute. Dupa 30 de minute, intindem aluatul pe o planseta presarata cu faina, intr-un dreptunghi de 30 x 10 cm. Pe 2/3 din suprafata presaram 35 gr. unt si impaturim aluatul in 3 (vezi foto). Lasam 10 minute la frigider, apoi intindem din nou aluatul fara a adauga unt. Impachetam din nou in 3 si dam la frigider. Repetam aceleasi operatiuni de 2 ori, apoi lasam aluatul la rece minim 1 ora, inainte de a-l folosi.

Condimentam fileurile de somon cu sare si piper si le prajim usor in 50 gr unt (aproximativ 3 minute pe fiecare parte). Scoatem fileurile pe o farfurie si le stergem cu un servetel absorbant, pentru a indeparta excesul de grasime.

Intindem foaia de aluat intr-un dreptunghi, pe care il impartim in 2. Pe fiecare bucata, intindem 1 lingura de sos pesto si asezam fileul de somon. Acoperim pestele cu inca 1 lingura de sos pesto si impachetam aluatul. Lasam somonul la racit in congelator timp de 15 minute. Ungem pachetelele de somon cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de apa si le coacem 20 de minute in cuptorul incalzit la 200 grade Celsius.

Servim somonul cu garnitura de rosii cherry prajite in ulei de masline.

TIPS-URI

1

Pentru a avea tot timpul condimente proaspete gasiti in marile centre comerciale plante aromatice in ghiveci. Cu siguranta acestea isi vor gasi locul pe pervazul ferestrei voastre!

2

In extrasezon, daca nu gasiti menta proaspata,o puteti inlocui cu busuioc sau chiar cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de pesto cu menta si fistic" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Bunica 1

13.09.2011, 23:49

Wooooow ! Somonul asta nu zboara pana la mine? E bun rau Ce radeti Ce, pe vremea lu Ceausescu zbura si porcul....si ce... pe vremea asta nu poate zbura somonul?

jolygina 1

14.09.2011, 20:24

excelent

Ligia Bxl 1

06.10.2011, 11:00

minunat arata,de ravista

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Somon in stil asiatic