Somon cu sos aioli in pergament

de RuxyRux in Somon, 15 Feb 2017 | 6043 vizualizari

 

Un preparat extraordinar de gustos!

 

INGREDIENTE

  • 3 felii de somon file
  • 1/2 ceapa alba feliata in rondele subtiri
  • 1 lamaie mare taiata in felii subtiri
  • ulei de masline cu oregano( sau simplu)

Aioli cu marar:

  • 3 linguri pline de maioneza
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1 catel usturoi zdrobit
  • 2 lingurite marar (proaspat sau uscat)
  • 1 varf de cutit de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos aioli in pergament:

Pentru sosul aioli, am amestecat intr-un bol, maioneza, zeama de lamaie, usturoiul, mararul si sarea.

Am taiat 3 bucati de hartie pergament, m-am asigurat ca este loc sa pot inveli complet somonul.

Am pulverizat uleiul pe folie si am asezat individual fiecare bucata de somon in mijlocul foliei, deasupra am pus sosul din belsug, am pus deasupra feliile de ceapa si cele de lamaie.

Am impaturit pergamentul peste somon ca pe un pachetel, apoi am asezat bucatile pe o tava.

L-am copt 45 de minute, la 180 de grade Celsius sau in functie de grosimea somonului ( coacerea poate dura undeva intre 25 si 45 de minute)

A iesit foarte gustos, noi l-am mancat cu garnitura de chiftele cu porumb si branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos aioli in pergament" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu lamaie si sote de dovlecei