Pentru garnitura:
Lamaie
Am spalat fileurile in apa rece, le-am sters intr-un servet de bucatarie. Intr-o tava mai mica, (este de preferat yena, eu am avut rotunda si detasabila si am fost nevoita sa ii pun folie de aluminiu, merge si hartia de copt) am pus ulei de masline am presarat cu sare si piper, apoi am pus fileurile de somon taiate in bucati am pun din nou sare si piper iar deasupra am uns bucatile cu maioneza, am pus ceapa taiata fidelute, apoi am acoperit cu cascaval ras.
Langa fileuri am pus o rosie taiata bucati cu putina sare, cimbru si rozmarin. Dam la cuptor pentru 35- 40 min. Pentru garnitura: Intr-un vas pe foc am pus margarina si putin curry la incins, apoi am pus morcovelul ras, am mai lasat putin pana s-au combinat ingredientele, apoi orezul si pe urma apa ( dupa cum bine se stie cantitate dubla fata de orez). Dupa ce a scazut apa punem sare dupa gust si gata. Fileurile de somon cand se servesc de stopesc cu putin suc de lamaie.
Pofta buna!!!