Am poftit peste ,, en papillote "' - are o savoare deosebita . Cu ajutorul acestei tehnici nu se pierde nimic din aroma .
En papillote [ in pachet -in franceza] , reprezinta o tehnica de gatire a carnurilor, in special peste , pui ,si legume impachetate in hartie de copt (uneori folie de aluminiu, pungi din plastic speciale sau frunze – cel mai adesea de bananier – în Asia).
Tehnica en papillote permite gătirea înăbuşită alături de vinuri, uleiuri, ierburi aromate şi alte mirodenii şi care împiedică uscarea cărnii şi facilitează aromarea ei în profunzime.
Cărnurile gătite en papillote se pot servi si în hârtia în care au fost gătite, pentru a savura sucul rezultat în urma procesului de preparare.
Pofta buna !!!!
.
1
Legumele si pestele trebuie sa fie decongelate la temperatura camerei .
2
Am folosit hartie obisnuita de copt .Sunt coli gata taiate de marimea unei tavi .
3
Atentie cand deschideti pachetul sa nu va ardeti cu aerul fierbinte .
4
Aceasta tehnica se poate folosi si cand aveti de preparat peste la iarba verde . Il impachetati in hartie si-l gatiti pe gratar . Astfel nu aveti grija ca pestele sa se prinda de gratar sau sa se imprastie .