Somn pane, in sos tomat si usturoi

de Ina in Peste, 7 Iul 2011 | 8321 vizualizari

 

N-am cuvinte.......

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati de somn
  • 5 oua
  • 200 g pesmet
  • sare
  • piper
  • sos tomat  cu usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn pane, in sos tomat si usturoi:

Dupa ce curatam si portionam pestele, spalam bine bucatile si  le scurgem de apa. Presaram putina sare, lasam 10 minute, apoi scurgem  lichidul lasat de bucatile de peste , presand in palme fiecare bucata de peste.

Batem ouale cu un praf de sare si piper. Trecem bucatile de peste prin pesmet, apoi prin ou si iar pesmet, lasand fiecare bucata la zvantat, cca. 5 minute ( pesmetul va absorbi oul si se va usca, formand o crusta in jurul feliilor de peste ) 

Prajim pestele in tigaia Dry Cooker ( se poate si in ulei, dar eu prefer varianta fara ), dupa ce mai trecem odata bucatile prin ou batut. Scoatem bucatile de peste pe un prosop de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.

Servim pestele cald, alaturi de sos tomat cu usturoi.

 

TIPS-URI

1

Alternand impregnarea in pesmet si ou, de mai multe ori, vom obtine o crusta frumoasa la suprafata pestelui

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn pane, in sos tomat si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Ina 1

08.07.2011, 13:33

Licuta, socra-miu mai pescuia, eu nu Acum nici el nu mai merge la pescuit... Dar avem de unde procura

Ina 1

08.07.2011, 13:35

Medi' Poate eram acasa, urato, de ce n-ai dat un semn? Nu te mai iubesc

MotanLaOale 1

08.07.2011, 21:43

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor