Pestele l-am decapitat, curatat, spalat bine, apoi l-am portionat. O parte a mers la ciorbita, iar peste restul bucatilor am presarat sare mare si am lasat cateva ore la rece.
Cand le-am scos, am spalat bucatile de peste, si le-am condimentat cu condimente ptr peste.
Ceapa, morcovul, ardeiul si cartoful le-am spalat, si le-am taiat julien - ceapa, rondele - morcovul si felii groase - cartoful. Lamaia am taiat-o felitute, nu foarte subtiri.
Am pus uleiul de masline in tava, am pus ceapa, ardeiul, morocovul.
Am adaugat bucatile de peste...iar deasupra cartofii si lamaia, am presarat delikat, piper si o ceasca de apa.
Am acoperit cu folie si am dat la cuptor ptr cca 30 min.
Apoi am scos folia si ptr ca vroiam un pic mai rumen, am dat drumul la grill si am mai lasat cateva minute pana "s-a colorat".
Noi am servit cu paine de casa proaspat pregatita! A fost delicios!!
Pofta buna!