Am pregătit o mâncărică de post cu soia, legume și sos de roșii. Vă invit să o incercați și voi deoarece e delicioasă.
Cubulețele de soia le pui la fiert în apă cu puțină sare, timp de 10 minute. După ce au fiert, le scoți și le lași la scurs într-o strecurătoare.
Speli legumele. Ceapa verde o tai rondele, ardeiul îl tai feliuțe, iar dovlecelul îl cureți de coajă și îl tai cubulețe.
Într-o tigaie, pui ulei de măsline și pui la călit ceapa, ardeiul, dovlecelul și roșiile cherry. Adaugi sare, piper și cimbru după gust. Adaugi cubulețele de soia.
Mixezi roșiile decojite cu sosul cu ajutorul unui blender vertical, mai adaugi ½ căniță apă și torni sosul peste legume și amesteci ușor.
Torni compoziția într-un vas termorezistent și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 20 de minute.