Sarmale cu soia si ciuperci

de adela1981 in Mancaruri de post, 14 Mar 2012 | 12602 vizualizari

 

Azi este miercuri si tin post , prin urmare va prezint niste sarmalute de post excelente!! Nu ma prea impac cu soia, dar au iesit tareee delicioase, atat de delicioase incat a mancat sotul, bineinteles cu smantana si fetele au mancat!!

 

INGREDIENTE

  •  50 gr soia granule
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov  
  • 3-4 ciuperci mari Champignon  
  • sare, piper
  • 50 ml ulei
  • marar,
  • cimbru uscat
  • 2 linguri rosii taiate cuburi in suc
  • 1 ligura pasta de ardei
  • 2 linguri de orez
  • 150 ml bulion
  • 1 varza murata mijlocie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu soia si ciuperci:

Soia se pune la fiert in apa cu sare cca 15 min, legumele se curata,  se spala, varza se lasa putin in apa rece, se aleg frunzele si se taie cotoarele, ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu ochiul mare, ciupercile se taie marunt.

Calim ceapa in ulei, adaugam morcovul ras si lasam pana ce se inmoaie. Adaugam ciupercile si lasam pana ce scade zeama lasata de ele. Apoi, adaugam orezul spalat in 2-3 ape , condimentam cu sare, piper, marar si cimbru si lasam sa se caleasca, pana ce devine usor transparent. Adaugam doua linguri de rosii taiate cuburi in suc propriu si o lingura de pasta de ardei. Apoi soiaua, bine scursa de apa, amestecam si lasam 1-2 min pe foc, apoi luam deoparte.

Acum urmeaza sa asamblam sarmalutele, se ia cate o frunza de varza, se pune o gramajoara  de compozitie si se impacheteaza, acum impachetatul las la atitudinea voastra, le puteti face si palni, eu le fac in forma de galuscute :). Se ea un vas termorezistent, se unge cu o lingura de ulei, asezam sarmalutele, mie mi-au incaput toate, nu a fost nevoie sa le suprapun,  am presarat cu cimbru si marar, am turnat bulionul si am completat cu apa sa acopere sarmalutele si am bagat la cuptor, asta nu inainte sa asez o folie de aluminiu ( sa nu deie afara si sa stropeasca cuptorul, doar se aseaza , nu se acopera ermetic) Am lasat la cuptor o ora pana ce au scazut aproape toata zeama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu soia si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16 1

14.03.2012, 21:16

excelente pentru perioada asta

madi_marin 1

14.03.2012, 21:57

sarmalutele sunt preferatele mele...fie de post, fie cu carnita...

mirela0911 1

14.03.2012, 21:58

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale manastiresti