Sofficini

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2011 | 9259 vizualizari

 

by Laura Adamache, cu modificari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 250 ml lapte
  • 25 g unt
  • sare
  • cascaval ras pentru umplutura
  • 2 albusuri
  • pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sofficini:

Punem pe foc laptele cu untul si sarea iar cand incepe sa fiarba adaugam toata faina si amestecam energic pana se ia de pe cratita.

Rasturnam pe masa de lucru si lasam sa se racoreasca putin (cat sa putem pune mana pe e)l. Framantam bine aluatul pana se omogenizeaza.

Formam o bila si o invelim in folie alimentara. Lasam sa se raceasca bine (la temperatura camerei, nu in frigider)

Intindem apoi aluatul in foaie subtire si decupam cu o forma cu diametrul de 7 cm.

Punem cascaval ras si pliem. Apasam marginile cu degetele.

Dam placintelele prin albusul batut putin (cat sa faca putina spuma) iar apoi le tavalim bine prin pesmet.

Reteta spune ca se prajesc in ulei. Eu le-am copt in cuptor.

Am asezat placintele in tava tapetata cu hartie de copt si am stropit cu putin ulei de masline.

Dam apoi la cuptor, la foc mediu 15-20 de minute, intorcem si mai lasam 10 minute si pe partea cealalta, atat cat sa se rumeneasca frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sofficini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv simplu