Socata reteta bunicii
O socata racoritoare, dulce-acrisoara, cu gust puternic de caramel si soc. V-o recomand cu mare drag. Aceasta reteta o fac de cel putin 10 ani si pentru mine, e cea mai buna din cate am baut!....
Socata reteta bunicii
Intr-o galeata de 10 l puneti jumatate din cantitatea de zahar, florile de soc trecute rapid printr-un jet de apa, sarea de lamaie si lamaia taiata rondele. Adaugati apa pana umpleti galeata, amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Restul de zahar (500 g), il caramelizam pe foc si il stingem cu un pahar de apa. Lasam sa fiarba la foc mediu, pana se topeste tot caramelul, apoi il turnam in galeata si amestecam bine. Acoperim galeata cu un capac sau o tava si lasam la temperatura camerei maxim 2 zile, dupa care strecuram sucul si il punem in sticle. Il pastram la rece.