O reteta originala dupa gust si neobisnuita ca forma. La gust se aseamana cu conopida prajita pane,dar ca forma- este altfel. Si aici nu reusesc, sa va descriu o anumita cantitate de ingrediente folosite la aceasta reteta. Nu necesita multa vreme prepararea lor si sunt foarte gustoase. Se combina foarte bine dupa gust in combinatie cu peste prajit si un sos alb.
Implutura:
sau
Se pregateste varza dupa 2 metode :
1. se aleg frunze de varza intregi ,mai moi , mai subtiri ,
se pun intr-un saculet de polietilena si se pun la congelator sa inghete. Dupa ce se dezgheta frunzele ele devin foarte moi si se poate lucra si infasura cu ele fara nici o problema. Daca e nevoie, inlaturati vitele mai groase.
2. Se fierbe 1 litru de apa cu o lingura de lamaie si putina sare. Se stinge focul. Se toarna peste frunzele pregatite dinainte si se oparesc putin frunzele. , ca sa devina mai moi. Se procedeaza la fel cum se pregatesc frunzele pentru sarmalute.
Se prepara umplutura: In primul caz se amesteca branza de vaci cu oul , sarea si mararul spalat si taiat.
in al doilea caz, ouale fierte se amesteca cu cascavalul ras, oul crud, piper negru maruntit si un ou crud. Optional puteti folosi verdeata.
Prepararea snitelelor:
Frunzele moi se desfac, si se repartizeaza un strat foarte subtire de umplutura pe 2/3 din suprafata frunzei. Se infasoara in forma de conus. Se procedeaza la fel cu toate frunzele si umplutura. Dupa aceea snitzele primite se tavalesc prin faina , odata, a doua oara, si pe urma se tavalesc in ouale batute . Se prajesc pe o parte si alta in uleiul incins bine, timp de 3-5 minute. Se servesc la masa calde sau reci.