Snitele din piept de pui cu "Ouzi"

de Mihaela11_jo in Pui, 11 Apr 2012 | 5365 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru snitele
  • 2 piepti de pui dezosati
  • condiment pentru pui macinat: all spice,cuisoare,coriandru,ghimbir, cardamom,scortisoara,foi de dafin
  • 3 oua
  • sare dupa gust
  • 4 linguri de faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru “ouzi
  • 2 pahare orez Basmati
  • 1/2 kg carne de vita macinata
  • 1 pachet mazare congelata
  • 4 linguri condiment mixt pentru carne( all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb, piper negru) macinat
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub Maggi de pui
  • 4 pahare apa
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 1/2 cana seminte de pin
  • 1/2 cana seminte de migdale ( taiate in sferturi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele din piept de pui cu "Ouzi":

Snitelele de piept de pui

Pieptul de pui dezosat se feliaza ,se bate usor cu ciocanul pentru snitele si se sareaza si condimenteaza. Ouale se bat cu sare si piper dupa gust. Se dau snitele prin faina si apoi prin ouale batute ; se prajesc in ulei la foc mediu pana se rumenesc.

“Ouzi”

Se pune mazarea la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce a fiert se scurge de apa si se aseaza pe un platou.

Intr-o cratita antiaderenta se pune uleiul de porumb si se prajesc intai semintele de pin, apoi semintele de migdale.Ii dau o aroma speciala uleiului. In acelasi ulei se adauga carnea cu 1 lingurita de sare si 2 lingurit condiment mixt; se prajeste bine , pana apa a scazut. Se scoate pe un platou. In aceeasi cratita se adauga apa, condimentele, sarea si cubul de Maggi. Cand apa incepe sa fiarba se adauga orezul basmati oparit si spalat. Se fierbe 20 minute si se mai lasa in cratita 5 minute, acoperit cu carnea de vita si mazarea verde. Se scoate intr-o tava cu peretii mai inalti si se amesteca cu carnea si mazarea, pentru a fi repartizate uniform.

O alta alternativa de servire este ca se puna orezul pe un platou, apoi un strat de carne macinata si deasupra mazarea; se presara cu semintele de pin si migdale prajite. Se aseaza pe o farfurie si se decoreaza cu semintele de pin si de migdale. Este foarte usor de preparat, foarte aromat si aspectuos.

Se serveste cu snitelele de piept de pui cu salata de ardei copti sau orice alt fel de salata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele din piept de pui cu "Ouzi"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Snitele din piept de pui cu salata de sfecla rosie