Snitel vienez

de Brindusa in Pui, 10 Mar 2010 | 13408 vizualizari

 

Da, stiu, toata lumea are habar cum se face un snitel! Ce mi-o fi venit sa pun o reteta asa de comuna?!

Adevarul e ca dupa ce am prajit prima bucata am remarcat ca semana foarte bine cu ce am mancat la un restaurant vienez: un snitel cat farfuria! Si atunci m-am gandit sa-l impartasesc cu voi.

 

INGREDIENTE

  • 4 jumatati de piept de pui
  • 3 oua
  • faina, pesmet
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit (eu folosesc de palmier)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel vienez:

Am taiat fiecare piept in doua, pe lung, fara sa desprind cele doua jumatati, astel incat sa formeze o bucata subtire si mare. Am pus peste carne folie de plastic si am batut ca sa se subtieze carnea.

Bate bine ouale intr-un castron si asezoneaza-le cu sare si piper. Da carnea prin faina, ou, pesmet si prajeste-o intr-o cantitate generoasa de ulei incalzit in prealabil. (Am observat ca daca folosesc putin ulei, carnea se arde.) Pune bucatile prajite pe servete absorbante ca sa indepartezi excesul de ulei.

Si mananca-le cu ce garnitura iti place (piure, cartofi natur) si salata sau muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

23.01.2012, 14:50

Sylvia

11.03.2010, 12:06
am comandat amandoi si ne-a picat fata cand au adus portiile era si gros si mare....am mancat abia un sfert din el si nu sunt eu sfioasa
chiar asa Sylvia

asta inseamna sa extragi din context

Brindusa 1

23.01.2012, 20:44

gaby, dia deh, unii numai asta fac: analizeaza

Bya Ralu 1

19.01.2013, 18:23

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta clasica de snitele din piept de pui