O prajitura absolut delicioasa,de data asta preparata dupa reteta Diei cu foarte mici modificari :) >:D
Blat:
Glazura de ciocolata alba :
Crema de caramel:
Glazura de ciocolata:
Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat cate o lingura de zahar si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o treptat peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu o paleta.
La final adauga nuca macinata si romul .
Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.
Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca.
Topeste ciocolata alba pe baie de abur cu frisca lichida apoi adauga uleiul si omogenizeaza.
Unge blatul cu ciocolata topita si baga-l la rece pana se intareste complet ciocolata.
Pentru crema pune la caramelizat intr-o craticioara cele 10 linguri de zahar.
Ia cratita de pe foc si adauga untul amestecand continuu cu o lingura de lemn apoi pune-o din nou pe foc pana se topeste untul.
Mixeaza galbenusurile cu restul de zahar(4 linguri) apoi pune-le peste caramel amestecand continuu.
Pune si alunele si lasa crema pe foc amestecand mereu pana se ingroasa.
Lasa crema la racit pana ajunge la temperatura camerei.(sa fie doar usor calduta)
Intinde crema peste stratul de ciocolata alba si baga la frigider pana se intareste crema.
Topeste ciocolata neagra/cu lapte impreuna cu frisca lichida apoi adauga uleiul si amesteca bine.
Intinde glazura peste prajitura si las-o la rece de preferat peste noapte.