Cosulete cu vanilie si mousse de fructe de padure

de Criss in Prajituri, 6 Apr 2012 | 5922 vizualizari

 

N-as putea spune ca sunt intr-o etapa roz a vietii mele, insa macar daca viata nu e roz, sa incercam sa ne amagim si sa o coloram in roz. :)
Daca pana acum aveam un fix cu cupcakes-urile (un fix care inca nu mi-a trecut de tot :) ), acum am de gand sa ma axez pe minitarte, aceste dragalase cosulete care se pot umple in fel si chip, in functie de gust si imaginatie.
De aceasta data am ales o combinatie de crema de vanilie si mousse de fructe de padure.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cosulete:
  • -200 g faina
  • -100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • -1 galbenus de ou
  • -1 lingura apa rece
  • Crema de vanilie:
  • -250 ml lapte
  • -1 lingura faina sau amidon
  • -1 ou
  • -2-3 linguri zahar
  • -esenta de vanilie
  • Mousse de fructe de padure:
  • -300 g mix de fructe de padure
  • -3 linguri zahar (se poate si mai mult)
  • -1 lingurita gelatina
  • -1 lingura apa
  • -300 ml frisca
  • Spirale de ciocolata:
  • -50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu vanilie si mousse de fructe de padure:

Pentru cosulete: Se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se pune in frigider pentru 1 ora. Se intinde apoi, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla unse in prealabil cu ulei/margarina/unt. Se inteapa cu furculita sa nu se umfle si se coc 25 minute, pana devin aurii.

Pentru crema de vanilie: Se amesteca toate ingresientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci. Se repartizeaza crema in cosulete.

Mousse de fructe de padure: Fructele se lasa sa se decongeleze, apoi se paseaza indepartandu-se astfel samburii. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta. Cu aceasta crema se orneaza prajiturelele.  

Spirale de ciocolata: Se topeste ciocolata la microunde, apoi se toarna intr-o punga. Se taie varful pungii si pe hartie de copt se deseneaza spirale de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu vanilie si mousse de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bărcuţe cu cremă