Slanina afumata

de gaby_gabytza in Mezel de casa, 5 Ian 2019 | 6950 vizualizari

 

reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • slanina
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • piper
  • sare
  • condimente pentru porc
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina afumata:

Bucatile de slanina le saram bine pe ambele parti, nu conteaza daca am pus mai multa sare pentru ca ea isi ia cat ii trebuie. Lasam slanina asa pana a 2 a zi intr-o camera racoroasa.

Dupa ce a stat 2 zile, legam fiecare bucata de slanina cu sarma si le dam la afumat.

Cat timp sta slanina la afumat, pregatim intr-un bol condimentele din boiaua de ardei iute si dulce, piperul si condimentele.

Dupa ce s-a afumat slanina, cat inca este fierbinte, o condimentam la fel cum am procedat cu sarea.

Le asezam intr-un lighean si le lasam sa se raceasca pana a 2 a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Slanina cu boia fiarta in moare