In fiecare an ziceam ca fac si ma trezeam ca mugurii se transformau in conuri....anul asta n-am mai ratat....un sirop foarte bun pentru sanatatea noastra.....
Mai intai mergem la cules de muguri de brad pe carerile padurii, care inca mai exista pe ici pe colo. Apoi spalam bine sub jet de apa de diversele impuritati, Luam o oala mare punem mugurii de brad, adaugam apa si punem la fiet la foc domol, cannd incepe sa clocoteasca , lasam cca 30 min sa clocoteasca bine, apoi stingem focul, lasam sa se raceasca , eu am lasat la frigider cca 48 d eore, ca am cam fost plecata hai-hui si n-am avut timp de facut sirop, e suficient sa fie lasat 24 aore. Apoi strecuram zeama obtinuta, cu ajutorul unui tifon stoarcem bine mugurii de brad fierti. zeama obtinuta o cantarim si adaugam atata zahar cata zeama am obtinut. In cazul meu 1.5 l zeama la 1.5 kg zahar. amestecam bine si asezam pe foc la fiert, fierbem la foc mic, din cand in cand strangem spuma formata. Il scadem cat de mult vrem, daca il vrem mai legat il lasam mai mult la fiert. La final, inainte cu 5 min stoarcem zeama unei lamai. Apoi turnam siropul obtinut in sticla. E foarte bun atunci cand esti racit, dar e bun sa-l servesti si cu apa minerala ca sirop in zilele calduroase.