Merișor m-a provocat. Eu m-am documentat și am exectutat ;) Un sirop tare aromat. M-am inspirat de la Adnia ;) Simplu, de sezon și la îndemâna oricui ;)
Florile de iasomie se spală sub jet de apă rece, apoi se scot de pe crenguțe și se lasă la rece, până ce se prepară siropul.
Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la jumătate, apoi se adaugă zeama de lămâie și se mai lasă să dea, două trei clocote.
După ce s-a oprit focul se adaugă florile de iasomie, se amestecă ușor până se înglobează în sirop, atenție focul e oprit și se lasă la infuzat, până ce siropul ajunge la temperature camerei.
Apoi se strecoară și se pune în sticle, ce se căpăcesc, etichetează și se pun în cămara, la odihnă.
Rețeta e simplă, aromată și delicioasă.
Spor și poftă bună!