Sirop de zmeura

de mirela0911 in Sirop / Compot, 5 Iul 2011 | 37459 vizualizari

 

O bunatate de sirop, iese un suc jos palaria.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg zmeura
  • 700g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de zmeura:

Se pune zmeura in strecuratoare si se spala sub un jet usor de apa. Se lasa sa se scurga de apa si se pune intr-o oala pe foc. Se lasa sa dea cateva clocote, amestecand din cand in cand dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pt.a stoarce siropul din zmeura am folosit robotul de bucatarie care are un accesoriu pt. asa ceva. Altfel, se foloseste un tifon in care se pune zmeura cat de cat racita si se apasa si se strange tifonul pana raman doar semintele. 

Siropul obtinut se pune la foc impreuna cu zaharul si se fierbe aproximativ 30 minute la foc potrivit. Se pune in recipiente de sticla bine inchise si se pastreaza la frigider. 

Pentru o perioada de timp mai mare de pastrare, siropul se pune in borcane (sticle) sterilizate, se inchid bine si se pun la caldurica in paturi pana se racesc.

Mie mi-a iesit 750 ml sirop de zmeura care viata lunga nu va avea la noi.

Se serveste cu apa minerala! Este foarte bun si aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]