O bunatate de sirop, iese un suc jos palaria.
Se pune zmeura in strecuratoare si se spala sub un jet usor de apa. Se lasa sa se scurga de apa si se pune intr-o oala pe foc. Se lasa sa dea cateva clocote, amestecand din cand in cand dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.
Pt.a stoarce siropul din zmeura am folosit robotul de bucatarie care are un accesoriu pt. asa ceva. Altfel, se foloseste un tifon in care se pune zmeura cat de cat racita si se apasa si se strange tifonul pana raman doar semintele.
Siropul obtinut se pune la foc impreuna cu zaharul si se fierbe aproximativ 30 minute la foc potrivit. Se pune in recipiente de sticla bine inchise si se pastreaza la frigider.
Pentru o perioada de timp mai mare de pastrare, siropul se pune in borcane (sticle) sterilizate, se inchid bine si se pun la caldurica in paturi pana se racesc.
Mie mi-a iesit 750 ml sirop de zmeura care viata lunga nu va avea la noi.
Se serveste cu apa minerala! Este foarte bun si aromat.