Sirop de cirese negre

de Dana Cristea - pusikmea in Sirop / Compot, 21 Iun 2011 | 8309 vizualizari

 

Este prima oara cand fac si acest sirop, are o aroma tare buna, nu am folosit nici conservant, nici aspirina

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese negre
  • 500 ml apa
  • 750 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de cirese negre:

Spalam ciresele in cateva ape, le rupem coditele si le scoatem samburii, punem 250 g zahar peste ele, apoi le lasam peste noapte la frigider. Dupa cele 24 de ore punem ciresele intr-un tifon steril si stoarcem cat putem de bine.

Punem apa si restul de zahar la fiert, cand s-a topit zaharul adaugam si sucul de la cirese, si zaharul vanilat si lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase, facem testul cu picatura, daca sta margeluta, il luam de pe foc, daca curge, mai lasam sa fiarba si repetam testul. Inainte de a lua de pe foc adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea un clocot. Lasam siropul sa se racoreasca putin, dupa care il strecuram printr-o sita deasa si-l punem in sticle, pe care le infiletam imediat, acoperim sticlele cu o patura si le lasam sa se raceasca usor pana a 2 a zi.

Se pastreaza in locuri racoroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

deyutzky 1

24.06.2011, 13:11

sanatos si delicios

adry88 1

02.07.2011, 16:40

Lau 1

02.07.2011, 23:18

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de catina