Sirop de cirese

de Panacris in Sirop / Compot, 30 Mai 2012 | 12293 vizualizari

 

Inca e perioada cireselor

 

INGREDIENTE

  • Cireşe 2000 gr.
  • Zahăr 1000 gr.
  • Apă 1000 ml.
  • Zahăr vanilat 1 plic
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de cirese:

Cireşele se pun la fiert la foc mic, cu apa, fără zahăr, se spumează de câte ori e nevoie, cca. 60 de minute. După ce au fiert bine, se strecoară şi se pasează pulpa de cireşe. Pasta obţinută se pune la din nou la fiert cu zahărul cca. 2 ore, la foc mic. După ce s-a îngroşat siropul, se adaugă zahărul vanilat şi se strecoară în sticle, care au fost în prealabil spălate şi uscate în cuptorul încins. Sticlele cu sirop se învelesc într-o pătură şi se lasă până a doua zi, la cald. Apoi se depozitează în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

31.05.2012, 15:52

Eh baiul cu siropurile , este ca nu tin mult . Au viata scurta nu le prinde toamana

Panacris 1

31.05.2012, 19:33

Iti trimt eu, Miha, ca la mine nu prea au trecere!
Ce mai pun la prajituri, orez cu lapte sau inghetata!

Laly 1

31.05.2012, 19:43

Ce bun trebuie sa fie,fac si eu

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop si topping de cirese cu menta si ghimbir pentru zile fierbinti de vara