Sirop de cirese

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 8 Iun 2011 | 9279 vizualizari

 

Un sirop dulce acrisor potrivit pentru prajituri, cocktail-uri sau inghetata! Este rezultatul unui "joc" in bucatarie, destinatia initiala fiind cu totul alta, anume, topping pentru o budinca. Nu contine nici conservanti nici celebra aspirina, intrucat nu am dorit sa obtin o cantitate mare de sirop.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr cirese
  • 100 kg zahar
  • 200 gr apa
  • un praf de scortisoara
  • 2 linguri cu suc proaspat de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de cirese:

Am scos samburii cireselor, le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu zaharul pentru 15 minute. Am scos apoi ciresele, am adaugat sucul de lamaie si scortisoara, si, am lasat siropul pe foc pana cand a capatat consistenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop din muguri de brad (pentru iarna)