Sirop concentrat din flori de soc si lamaie

de Tabita _ in Sirop / Compot, 31 Mai 2013 | 10390 vizualizari

 

Un sirop delicios combinat cu apa minerala rece pentru zilele calduroase. Multumesc Babi pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 1 l apa
  • 3 lamai
  • 12 flori proaspete mari de soc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop concentrat din flori de soc si lamaie:

Apa si florile de soc se pun la fiert. 

Se strecoara siropul si se adauga zaharul.

Se pun din nou la fiert si se lasa sa fiarba pina devine siropos. 

Apoi se adauga lamaile, in prealabil bine spalate si taiate felii, si mai lasam sa fiarba.

Siropul se toarna fierbinte in sticle, apoi se inchid ermetic.

Pentru a nu plesni, sticlele se incalzesc in prealabil sau se aseaza sub fundul sticlei lama unui cutit plat.

Se se pun intre paturi pana a doua zi, pana se racesc complet.

TIPS-URI

1

Se serveste cu apa minerala sau plata cu cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop concentrat din flori de soc si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Tabita _ 1

31.05.2013, 22:01

Rocsi

gio 1

02.06.2013, 01:26

Tabita _ 1

02.06.2013, 11:27

Gio

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Arome si culori de gheata