De această dată, am ales să fac doi cozonaci, dublănd ingredientele. Au ieșit foarte buni și au trecut foarte repede.
Aluat:
Umplutură:
Într-un bol, se va lăsa drojda pentru dizolvare în 100 ml lapte călduț, o lingură de zahăr și o lingură de făină. Se va lăsa pentru 10 minute, la dospit.
Se pun toate indregientele într-un bol mare, adăugând drojdia dospită la urmă, apoi se frământă până se leagă compoziția și nu se lipește de mână.
Aluatul se împarte în două părti egale, se întinde cu sucitorul în formă de foaie.
Se vor amesteca ingredientele uscate pentru umplutură, iar cand este gata, se va separa în două părți egale.
Se adaugă o parte de umplutură pe aluat și se rulează, apoi se dă la o parte.
Pentru cea de-a doua foaie de aluat, se procedează la fel: se adaugă a doua parte de umplutură și se rulează cozonacul.
După ce s-au rulat ambele părți, le vom împleti, apoi le vom așeza în tava unsă cu ulei.
Cozonacii se lasă să crească la cald, pentru 30 minute, apoi îi vom unge deasupra cu gălbenuș de ou. Lăsăm să se usuce gălbenușul, apoi vom unge cu albuș de ou. Aspectul va fi unul frumos, va căpăta un aspect de marmură.
Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit și se va coace cozonacul pentru aproximativ o oră.
Poftă bună!