Mihaela draga, vin cu un ultim comentariu, pt ca nu-mi plac "discutiile" in contradictoriu si pt ca aici ne intelem destul de greu, este greu sa ne facem intelesi in ceea ce dorim sa expunem. O apreciez si eu f mult la Jamila si chiar si pe tine pt toate preparatele pe care le faceti....dar, eu nu ma compar cu Jamila si sunt putini bucatarasi care se pot compara cu ea. Ador bucataria turceasca, ador bucataria arabeasca si cea indiana, pt toata bogatia de morodenii. Sotul meu a trait mai bine de 2 ani in Turcia, l-am vizitat si eu si am avut placerea sa mananc din bucatele lor. Ceea ce vreau sa intelegi este ca in Romania, se gasesc f greu mirodeniile, eu de ex stau intr-un oras mic, unde nici macar nu exista sumac, tahini, etc...dar am o multitudine de mirodenii procurate din excursiile pe care le-am facut in alte orase mai mari. Romanii, in general sunt destul de sceptici in ceea ce priveste acceptarea mirodeniilor in anumite mancaruri...am facut anumite mancaruri cu carne in care am pus scortisoara sau amestecul de mirodenii garam masala, mie si familiei mele ne place, dar te rog sa ma crezi ca sunt putini cei care accepta aceste combinatii, nu am gasit un prieten sau cunostinta care sa doreasca sa incerce asa ceva. Asa ca daca vei da o cautare pe google la shaorma in limba romana vei gasi diferite variante...la noi principiul de baza la o shaorma este lipia, apoi umplutura poate sa varieze cu orice in functie de gusturi...de ex la mine in oras nu vei gasi la nici o shaormerie, indiferent de carnea pe care o folosesc, pui, vita, porc, sa contina sumac sau tahini, sau pur si simplu o alta mirodenie....De ex sarmalele nu sunt sarmale daca nu le umpli traditional cu carne...sarmalele, pana la urma le poti umple cu orice, conteaza sa-i placa cui le face...am de ex postata o reteta de sarmale cu seminte, care este o reteta veche, de la bunici de la tara, atunci aceea nu ar trebui sa o numim sarma pt ca nu are umplutura clasica??? Ca si o ultima precizare, esti mult mai experimentata ca si mine, iti apreciez calitatile si preparatele, dar daca doresti o reteta originala de la mama ei de acasa cred ca ar trebui sa o cauti in limba respectiva de unde provine sau sa faci o alegere care iti place din ceea ce gasesti pe siteul respectiv in limba romana...pt mine si pt multi romani o shaorma inseamna o lipie umpluta cu carne si ce mai imi place mie...simplu. Toate cele bune!!