Aceasta este o shakshouka putin difertia fata de ce ati vazut pana acum pe internet, reteta o stiu de la mama sotului meu, iar ea o stie de la bunica sotului meu.Din cate am inteles acesta ete modul in care se gateste in regiunea orasului Sfax, dar nu numai...
Cu 1 zi inainte puneti la inmuiat nautul.
Intr-o oala subpresiune se pune uleiul si ceapa taiata marunt si se caleste pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate, usturoiul pisat, tebel, boia si piper se mai lasa pe foc 30 sec amestecand apoi se acopera cu apa.
Se pun 4 buc de carne kadid si nautul si se fierbe subpresiune 20 min
Se ia de pe foc si punti dovleacul si cartofii taiati cubulete , se fierb inca 10-15 min fara capac.Dati focul mic, adaugati ouale , sare si menta acoperiti si mai lasati 5 min sa fiarba
1
daca aveti naut la conserva nu mai trebuie sa fierbeti sub presiune, carne fiind uscata nu necesita mult timp de gatire( se adauga cu 5 min inainte de a lua mancarea de pe foc)
2
unele ingrediente sunt obtionale, dar pentru un gust mai bun va recomand sa le folositi
3
mie ouale mi se imprastie tot timpul pentru ca fac mai mult sos, dar daca vreti sa nu vi se intample la fel faceti mai putin sos, intr-un vas mai intins