Sfecla rosie pentru salata

de SENO in Conserve, 13 Oct 2011 | 4629 vizualizari

 

Sfecla rosie este o campioana in lupta cu cancerul,foarte rezistenta la frig si un ajutor excelent pentru organism in sezonul rece. Este foarte buna pentru sanatatea copiilor inca din timpul vietii intauterine.Este foarte bogata in vitamine din complexul B,mai ales acid folic,precum si in oligoelemente.
Atentie : abuzul de suc de sfecla (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporara a corzilor vocale.

 

INGREDIENTE

  • 3 sfecle mari
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de sare
  • 1/2 l de otet
  • 2 l de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie pentru salata:

Sfeclele se fierb in coja lor,asa isi pastreaza mai bine proprietatile,se lasa apoi la racit si se curata de coaja. Se taie fiecare sfecla bucati sau fasii sau se da pe razatoare,eu le-am taiat cu un cutit ondulat.

Se fierbe apa impreuna cu sarea,zaharul si la sfarsit otetul si se toarna peste sfecla.

Se poate pastra la frigider fara preobleme 2 saptamani sau se poate pune in borcane capsate ermetic.

TIPS-URI

1

poate fi folosita iarna si la ciorbita de sfecla sau se poate face  pireu de sfecla

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie pentru salata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata picanta