Ceva gen orez cu lapte, dar mai smecher :))
Inmuiem orezul in apa domoala cca 2 ore. Fierbem laptele cu vanilia si coaja rasa de portocala, apoi scoatem pastaia.
Punem orezul in laptele cald pe foc mic si lasam pana ce absoarbe tot lichidul amestecand continuu, altfel se prinde.
Intre timp, mixam galbenusurile cu 100 gr zahar si le punem pe baie de aburi pana capata o consistenta cremoasa si zaharul se dizolva. Luam de pe foc si turnam esenta si zaharul vanilinat.
Turnam orezul peste crema, punem in vase mici sau intr-unul mare si dam la frigider pana a doua zi cand le rasturnam. La mine lumea nu a avut rabdare pana "a doua zi" :)) nu a apucat sa stea in frigider nici 2 ore :)))) Din acest motiv e asa.. lesinat nenea Semifreddo al meu :P
1
Putem servi cu sos de ciocolata, dar noua ni s-a parut destul de dulce.
2
Am presarat biscuiti digestivi zdrobiti.
3
Orezul fiert in lapte se poate marunti in blender inainte de incorporare in crema.