Inghetata de ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 26 Iul 2011 | 3238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 180 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 350 ml lapte
  • 450 ml frisca
  • 100 g ciocolata neagra
  • 400 g visine
  • 50 g cacao neagra
  •  Décor:
  • Alune
  • Ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga laptele caldut si faina; se omogenizeaza. Amestecul se pune intr-o cratita,la foc mediu, amestecand incontinuu pana se incalzeste,apoi se adauga ciocolata rupta si se tine pe foc pana se ingroasa putin. Se lasa deoparte pana la racire completa.

Frisca se bate spuma tare si se toarna treptat crema de ciocolata, apoi cacaua neagra si visinele. Crema obtinuta se pune intr-o caserola si se da la frigider. Se mixeaza cu blenderul din ora in ora,de 3 ori, pentru a sparge acele de gheata.

Inainte de servire se tine 20-30 minute la frigider/ la temperatura camerei. Se serveste in cornete glazurand globuletul cu ciocolata topita si alune sau in castronele.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "LAPTE DE PASARE" (3)